18 de març del 2014

5è i 6è MALABARS!!!!!

Aquest trimestre treballarem les tècniques de cirs: boles, xanques, plats xinesos i diàbolos. Amb més profunditat ho farem amb les boles.
QUÈ SÓN ELS MALABARISMES?
El malabarisme és una activitat que, en el seu sentit més estricte, consisteix a llençar, atrapar i tornar a llençar objectes de manera continuada. En general, com més gran és el nombre d'objectes utilitzats, més necessaris són l'habilitat i l'entrenament per dur a terme el malabarisme. Tanmateix, normalment se li dóna una definició més global que inclou totes les manipulacions d'un o més objectes que demanen entrenament i habilitat.
A continuació us aportaré un poc d'informació sobre la seva història i els tipus de malabars:
 HISTÒRIA DEL MALABARISME
El malabarisme,té una llarga història. La primera referència escrita de la cual es té constància prové d’una inscripció egípcia a la tomba de Beni Hassan,datada entre 1794 i 1781 abans de Crist. A la Xina, a la dinastia Chang (1766-1112 A.C.) va tenir el seu origen el diàbolo, d’on una mica més tard va sortir també el pal del diable i els plats xinesos. Els japonesos van ser pioners en els exercicis de maces.
Al llarg de l’edat mitjana es poden trobar diferents malabaristes a les fires ambulants i entre els trobadors. Cap al segle XVII les activitats lúdiques van tenir una major importància, i els malabars van pasar a ser un art reconegut que va culminar en la seva incorporació als circs. A l’edat contemporània, la popularitat del malabarisme es redueix considerablement,però de deu anys ença, l’interès del públic s’ha renovat, deixant d’ésser un privilegi de profesionals per practicar-se a les universitats, parcs, centres infantils i juvenils..
Destacar per últim al millor malabarista del món, en “Bruce Sarafian”, que actualment té el récord Guinnes sent capaç de fer malabarismes amb 11 pilotes.
ENLLAÇOS QUE US PODEN INTERESSAR:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada